Overdadig kerstmenu

Door Redactie NierNieuws 

Het is weer hoog tijd voor het enige echte NierNieuwskerstmenu! Dit jaar is het een heel bijzonder menu. Het is namelijk speciaal voor onze lezers samengesteld door drie bekende (nier)foodbloggers: Aranka Wessels-Koning maakt een elegant voorgerecht in kerstkleur en Marlies Beuving pakt uit met een overdadig hoofdgerecht. Nierdiëtist en blogger Sophie Luderer maakt het compleet met een romig nagerecht en heeft alle voedingswaarden berekend.

Zoals altijd vermelden we ook de voedingswaarden per onderdeel, zodat u zelf kunt variëren als het menu niet helemaal in uw dieet past. Bevat het te veel vocht? Dan kunt u bijvoorbeeld wat minder soep nemen. Vegetariërs en lezers met een eiwitbeperking kunnen de varkenshaas vervangen door de portobello uit het kerstmenu van vorig jaar. En als alcohol geen probleem is, voegt u een scheutje cointreau toe aan de sinaasappels in het nagerecht. Bij de sla vragen we u even op te letten: afhankelijk van het formaat van de kroppen is dit een flinke hoeveelheid. We zijn er bij de berekening vanuit gegaan dat u ongeveer 150 gram salade eet. 

U kunt de recepten voor het kerstmenu hier downloaden

Het volledige menu bevat per persoon: 42,3 gram eiwit, 2739 mg kalium, 1218 mg natrium, 939 mg fosfaat, 1184 ml vocht en 1673 kilocalorieën. Veel eetplezier en een goede kerst gewenst!

Laat u ons weten wat u ervan vond? We zien ook graag foto's van uw kersttafel op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/NierNieuws.

Gepubliceerd: maandag 18-12-2017 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Gerelateerde artikelen

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier