Jubileumnummer in feestjaar patiŽntenvereniging

Door Redactie - Ingezonden mededeling 

De afgelopen jaren is de patiënt ook klant geworden. Hij is zorgconsument, naast zijn direct medische behoefte. 'Hij moet zich welkom voelen als in een hotel', betoogt Margriet de Jong, transplantatienefroloog in het UMCG én bedrijfskundige met een voltooide MBA studie. 'Een ziekenhuis is naar mijn idee ook een organisatie die met klanten te maken heeft. We moeten ons meer afvragen wat die klant belangrijk vindt. Ziekenhuizen kunnen daarbij leren van bedrijven als de KLM.'

Margriet (34) is de jongste arts die het woord krijgt in een serie interviews met vier nierdeskundigen van verschillende generaties. Deze serie verschijnt vandaag in Wisselwerking, het ledenblad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland.

Genoemde serie is onderdeel van een extra dik jubileumnummer, dat vanwege het 40-jarige bestaan van de NVN is gemaakt. In dit nummer ook een interview dat immunoloog Jon van Rood vlak voor zijn overlijden gaf. Van Rood deed in de vorige eeuw belangrijke ontdekkingen op transplantatiegebied omtrent matching en processen die tot afstoting kunnen leiden.

Verder een overzicht van tien veelbelovende nieronderzoeken, waarmee nierfalen mogelijk ooit de wereld uit kan worden geholpen.

U kunt de artikelen lezen door een abonnement te nemen op de Wisselwerking, of door lid te worden van de NVN. Dan krijgt u het blad elke twee maanden in de bus.

Gepubliceerd: donderdag 19-10-2017 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier