Opnamestop verpleegafdeling nefrologie Arnhems ziekenhuis

Door Redactie NierNieuws 

De verpleegafdeling Nefrologie van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft tijdelijk een opnamestop ingesteld. Aanleiding is de vondst van de ziekenhuisbacterie VRE bij vier nierpatiënten. De bacterie kan bij mensen met een verminderde weerstand een infectie veroorzaken. 

Vancomycine Resistente Enterokok (VRE) is een bacterie in de darmen die ongevoelig is voor behandeling met antibiotica. De bacterie verspreidt zich via direct contact (voornamelijk via de handen). De VRE-bacterie is niet gevaarlijk voor gezonde mensen, maar kan bij mensen met een verminderde weerstand een infectie veroorzaken. 

Gedurende de opnamestop wordt de afdeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Patiënten die momenteel op de afdeling liggen, worden in isolatie verpleegd. Er zijn kweken gezet om te testen op de bacterie. Mensen die de afgelopen tijd in contact zijn geweest met de vier besmette patiënten en inmiddels thuis of elders zijn, krijgen een brief met het verzoek zich te laten onderzoeken.

De verpleegafdeling Nefrologie blijft voor bezoek gewoon toegankelijk. Daar waar nodig, wordt er wel gewezen op extra hygiënemaatregelen. 

Gepubliceerd: donderdag 29-12-2016 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier