Last-minute kerstmenu zonder stress

Door Redactie NierNieuws 

Heb je nu nog steeds geen kerstmenu weten samen te stellen en komen er wel gasten met een streng dieet? Of heb je zelf een lastig (dialyse)dieet en kan je maar niet bedenken wat je dit jaar op tafel gaat zetten? NierNieuws helpt je uit de brand met het enige echte Niernieuws-kan-niet-mislukken-last-minute-kerstdiner!

Geen kalkoenen, lamsschouders of rollades. Geen spruitjes, stoofpeertjes of cranberrycompôte, maar een heel erg lekker menu dat je in weinig tijd en met wat slimme voorbereiding stralend op tafel kunt zetten. Geen stressverhogende hoogstandjes uit de keuken maar wel een groot culinair genoegen.

Dit jaar eten we vooraf bruschetta met doperwtjespuree, daarna gebruiken we de oven nog intensiever. Voor de vegetariërs komt daar een gevulde portobello met gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui uit of voor vleeseters een lekkere gevulde kipfilet. Cumberlandsaus die je ruim tevoren al kunt maken erbij. Daarnaast een simpel te bereiden rijsttimbaaltje en wat gestoofde sla. En mocht je nog ruimte hebben voor een toetje (dat je ruim van tevoren kunt maken) is er een snel te maken roomtaart met gember of, als je daar niet van houdt, met vanille.

Download hieronder het complete zoutarme kerstmenu met ingediëntenlijst en alle waarden die voor nierpatiënten van belang zijn. Het menu is ook dit jaar mede samengesteld en gecontroleerd door Sophie Luderer, diëtist nierziekten in het CWZ in Nijmegen.

DOWNLOAD HIER HET KERSTMENU 2016

Gepubliceerd: donderdag 22-12-2016 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Gerelateerde artikelen

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier