KNMG directeur naar Dianet

Door Redactie NierNieuws 

Dianet is nu nog gevestigd in de Utrechtse wijk Lunetten

Wendela Hingst (51), op dit moment nog algemeen directeur van de artsenorganisatie KNMG, volgt Iet Kooy-Veenstra op als bestuursvoorzitter van Dianet. Kooy vervulde die functie gedurende 11 jaar. Hingst heeft een brede achtergrond in de medische wereld en werkte behalve bij de KNMG eerder onder meer bij de Isala klinieken, het RIAGG in Amersfoort, de LHV en het AMC.

Joanne Wendela Hingst werd op 21 mei 1965 geboren in het Italiaanse Bolzano en oorspronkelijk opgeleid tot organisatiekundige. Ze was sinds 2014 algemeen directeur van de KNMG en zorgde ervoor dat die organisatie een duidelijker rol ging vervullen bij preventie-initiatieven. Daarnaast schreef zij in die periode een serie columns in Medisch Contact over medisch leiderschap, waarbij ze teruggreep op ruim 15 jaar werkervaring. Over dit ontwerp wordt zij ook regelmatig als spreker gevraagd.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dianet, Raymond Gradus over Hingst: 'Gezien haar ervaring en achtergrond heeft zij uitstekende papieren voor de uitdagingen waar Dianet als het landelijke expertisecentrum voor dialysezorg de komende jaren voor staat.' Iet Kooy-Veenstra neemt officieel afscheid van Dianet tijdens een symposium dat wordt gehouden op 5 oktober 2016 in het Muziekgebouw aan het IJ. Zij gaat met pensioen.

Gepubliceerd: maandag 15-08-2016 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier