Het nier- en diervriendelijke Kerstmenu 2015

Door Redactie NierNieuws 

Dit jaar geen vlees, vis of gevogelte, maar een volledig diervriendelijk NierNieuws Kerstmenu. Minder vlees eten is niet alleen prima voor uzelf, het is ook goed voor het voortbestaan van onze leefomgeving en met dit menu is het bewijs geleverd dat een Kerstfeest zonder vlees ook een heel lekkere belevenis kan zijn. Natuurlijk is het geheel weer natriumarm, niervriendelijk en voorzien van alle nodige waarden (natrium, kalium, eiwit, fosfaat, kilocalorieën en vocht).

Dit menu hebben we bedacht, gekookt en geproefd samen met Sophie Luderer, diëtist Nierziekten in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen.

Hieronder vindt u voor elke gang een pdf met het recept, en de voedingswaarden per persoon. Het totale menu bevat per persoon: 798 mg natrium, 1749 mg kalium, 38,9 g eiwit, 785 mg fosfaat, 1202 kcal en 690 ml vocht. Eet u ijs bij het nagerecht, dan wordt dat 837 mg natrium, 1824 mg kalium, 40,4 g eiwit, 820 mg fosfaat, 1311 kcal en 719 ml vocht per persoon. 

===============

Paddestoelencappuccino

 

Ricottasouffleetjes met saliepesto

Geroosterde pompoen met 
saffraan en pastinaakraita

Stoofpeer met bitterkoekjesvulling


Laat u ons weten wat u ervan vond? We zien ook graag foto's van uw kersttafel op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/NierNieuws

===============

Gepubliceerd: zondag 13-12-2015 | Reacties (1)

Reageer op dit artikel

  • D. , Nijmegen
    23-12-2015 14:30

    Wat een heerlijk menu! En wat fijn dat jullie de voedingswaarde zo duidelijk vermelden. Dat maakt het een stuk makkelijker om goed rekening te houden met een dieet.
    Bedankt en fijne feestdagen!

Recente artikelen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier


NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier