Openingssymposium stichting Donavita

Wanneer: donderdag 21-05-2015

De jonge stichting Donavita houdt op 21 mei haar openingssymposium. Dit symposium is de officiële openbare aftrap van de stichting die zich inzet voor orgaandonatie buiten culturele grenzen.

Donavita geeft voorlichting aan specifieke groepen inwoners van Nederland bij wie orgaan- en weefseldonatie nog onbekend is, of zelfs een taboe. De stichting is opgericht door en wordt bestuurd door jonge vrijwillige, hoogopgeleide studenten, gesteund door een ervaren Raad van Advies. De stichting gebruikt kennis van cultuurverschillen juist om groepen mensen die nu niet of onvoldoende door algemene voorlichting bereikt worden, gericht informatie te verschaffen.

Tijdens het openingssymposium stelt het bestuur zich voor, en komt er een ervaringsdeskundige aan het woord. Daarnaast spreken dr. Frank Dor, transplantatiechirurg, en dr. Sohal Ismail, epidemioloog die zich onder andere verdiept heeft in de culturele aspecten van donorschap. Beide laatste sprekers zijn lid van de Raad van Advies van Donavita. 

De avond begint om 18:30 uur, met een inloop vanaf 18:00 uur. Vanaf 21:00 is er gelegenheid tot naborrelen. Het volledige programma is hier te vinden. Toegang is gratis, wel graag aanmelden via info@donavita.nl.

Openingssymposium Donavita: donderdag 21 mei 2015, 18:30 uur

Locatie: Erasmus MC - Onderwijscentrum, Collegezaal 1, Rotterdam

Gepubliceerd: dinsdag 19-05-2015
Bron: Donavita | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier