NierNieuws Kerstmenu 2014: Mangomousse

Door Redactie NierNieuws 

Mangomousse

Om helemaal in Oosterse sferen te blijven: ons dessert voor dit jaar is een mangomousse. Zoet, maar ook fris. Met een toefje slagroom en een blaadje munt erop en geserveerd in een mooi glas, is dit een heel feestelijk nagerecht. Een uitsmijter die zeker indruk zal maken!

Probeer goed rijpe mango's te kopen, knijp er gerust even in of ze een beetje zacht zijn. Vooral bij het steeltje moet de mango meegeven als je erop duwt. Laat ze eventueel een paar dagen in huis verder rijpen. Lukt het niet om aan rijpe mango's te komen, dan is mango uit blik een laatste redmiddel. Daar hoeft u dan geen suiker meer aan toe te voegen.

Maak de mousse een paar uur van tevoren, of zelfs een dag eerder. Voeg de garnering wel pas op het laatste moment toe. 

Omdat dit dessert lekker licht is, is het ook heel geschikt om na andere, zwaardere, diners te geven.




Mangomousse

======

Gepubliceerd: donderdag 27-11-2014 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier