NierNieuws Kerstmenu 2014: Warmgerookte zalm

Door Redactie NierNieuws 

Gerookte zalm

De afgelopen twee dagen kreeg u van ons een voorafje en een bijgerecht. Allebei Aziatisch en pittig van smaak. Vandaag gaan we verder met het hoofdgerecht. Dit jaar maken we voor de Kerst gerookte zalm met rijstrolletjes.

Wie een zoutbeperkt dieet moet volgen kan eigenlijk geen gerookte zalm meer eten. Maar zelf roken is helemaal niet zo moeilijk. Ook niet als u geen rookoventje heeft. Het is dan wel handig als u een raam open kunt zetten in de keuken. En zet de rookmelder even uit als u er een heeft!

Naast de zalm serveren we rolletjes van sushirijst. Die rijst moet eerst afkoelen, kook hem daarom vast een dag van tevoren. En neem de tijd voor het rollen als u dat nooit eerder gedaan heeft. Een bamboematje kan het iets makkelijker maken. Werk ook met natte handen, dat voorkomt dat de rijst overal aan plakt. Als het echt niet lukt maakt u van de ingrediënten gewoon een rijstsalade die u in een bol op het bord drukt. Ziet er net zo mooi uit. 




Gerookte zalm met rijstrolletjes

======

Gepubliceerd: woensdag 26-11-2014 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Gerelateerde artikelen

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier