Restaurant 'De Zilte Zoen' gaat voor (veel) minder zout

Door Jeroen van Setten 

PvdA Tweede Kamerlid Agnes Wolbert

Met zo'n naam zou je het van een restaurant niet verwachten, maar 'De Zilte Zoen', met vestigingen in Bergen, Egmond en Schoorl, biedt als eerste in Nederland een zoutloos menu aan. PvdA Tweede Kamerlid Agnes Wolbert is daar zeer over te spreken. Ze werkt op dit moment aan een initiatiefwet om producenten ertoe te dwingen minder zout in hun producten te gebruiken.

Wolbert deed een oproep aan Koninklijke Horeca Nederland om te veel zout in restaurantmaaltijden te voorkomen. De horeca-organisatie ging op zoek naar ondernemers die hun gasten een keuze willen bieden: veel of weinig zout door het eten. De Zilte Zoen pakte de handschoen op en biedt nu de keus tussen weinig of veel zout in het eten en heeft zelfs een compleet zoutloos menu op de kaart. 

Het PvdA Kamerlid at zelf tot haar tevredenheid zoutarm in het Noord-Hollandse restaurant vertelt ze in haar blog. Dat de industrie teveel zout in het eten stopt, wil nog niet zeggen dat restaurants dat ook moeten doen, vindt ze. De Zilte Zoen biedt het zoutloze driegangenmenu aan voor € 29,50.

Gepubliceerd: zondag 21-09-2014 | Reacties (1)

Reageer op dit artikel

Recente artikelen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier


NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier