Nier doneren mag niet: ter dood veroordeelde moet fit zijn voor executie

Door Jeroen van Setten 

Het verzoek van een veroordeelde kindermoordenaar om organen te doneren aan familieleden is door de rechtbank in Ohio afgewezen. De ter dood veroordeelde Ronald Phillips zou dan niet voldoende tijd meer hebben om te herstellen voor zijn executie deze zomer.  

De operatie zou volgens de uitspraak van gisteren voor morgen (23 maart) moeten plaatsvinden om herstel voor 2 juli te garanderen. Maar het lijkt er niet op dat Phillips dat gaat halen, dus verbood de rechtbank de donatie. De staat heeft de 'intentie het vonnis zeker ten uitvoer te leggen'.

Phillips (40) was twee maanden geleden gewaarschuwd voor de deadline van morgen. In november deed de man vlak voor ziin geplande executie een verzoek een nier aan zijn zus en misschien zelfs zijn hart aan zijn moeder te mogen doneren. Zijn verzoek werd door de gevangenisdirectie geweigerd, maar zijn executiedatum werd door Gouverneur John Kasich wel opgeschoven naar 2 juli 2014 om de staat de tijd te geven voor nader onderzoek.

Kasich wilde serieus laten nagaan of er mogelijkheden waren: 'Ik besef dat dit onbekend terrein is voor Ohio, maar als een ander leven kan worden gered door zijn bereidheid om zijn organen en weefsels doneren, dan moeten we toestaan ​​om dat te laten gebeuren,' zei Kasich indertijd.

In 1995 werd in Delaware aan een ter dood veroordeelde toegestaan ​​om een ​​nier te doneren aan zijn moeder. Na een succesvol beroep na de donatie, werd zijn doodvonnis veranderd in levenslang. Ronald Phillips werd ter dood veroordeeld voor de verkrachting en de dood in 1993 van de 3-jarige dochter van zijn vriendin.

Gepubliceerd: zaterdag 22-03-2014
Bron: Fox news | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier