Beursgong op World Kidney Day door NVN

Door Redactie NierNieuws 

Op donderdag 13 maart zal NierNieuws columniste Brenda de Coninck namens de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) op Beursplein 5 op de gong slaan. Daarmee start ze de handel in aandelen en tegelijkertijd World Kidney Day 2014. Mirjam de Graaff, zus van de overleden oprichter van omroep BNN, Bart de Graaff, neemt dan het eerste exemplaar van het wachtkamermagazine ReiNIER, in ontvangst uit handen van NVN directeur Hans Bart.

Het gratis wachtkamermagazine ReiNIER over leven met (beginnende) nierschade, zal die dag meteen al worden verspreid op diverse plaatsen in het land. Later moet het zijn weg vinden naar de wachtkamers. Er is volop informatie in te vinden over wat leven met een nierziekte betekent. Met tips en praktische informatie op het gebied van bijvoorbeeld werk, voeding, onderzoek, vermoeidheid en eigen inbreng. En met veel ervaringsverhalen, onder andere van Mirjam de Graaff.

Dit jaar is er tijdens WKD extra aandacht voor mensen die op latere leeftijd nierproblemen krijgen. Onder ouderen komen diabetes en hoge bloeddruk steeds vaker voor; aandoeningen die schadelijk kunnen zijn voor de nieren. Steeds meer mensen krijgen daardoor te maken met nierziekte. In eerste instantie vaak ongemerkt. Alert zijn op de achteruitgang van de nierfunctie en weten hoe je goed voor je nieren zorgt, is daarom, zeker op latere leeftijd, heel belangrijk.

Gepubliceerd: dinsdag 04-03-2014 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier