Schippers sluit suiker-, vet- en zoutakkoord met bedrijfsleven

Door Jeroen van Setten 

Minister Edith Schippers (VWS) heeft een akkoord met bedrijfsleven en horeca getekend om de gehaltes aan zout, verzadigd vet en calorieŽn in producten te verlagen. Hierdoor ontstaat volgens de minister 'een gezonder productaanbod waardoor een gezonde keuze makkelijker wordt'. Een wettelijke maatregel komt er ook dit keer niet.

Schippers meent met dit akkoord het tempo van voedselverbetering te verhogen: 'Met dit akkoord willen we de verbetering van producten en maaltijden over de hele linie verbreden en versnellen. De bedoeling is dat consumenten vanzelf minder zout, verzadigd vet en calorieŽn binnenkrijgt. Door verbetering van de productsamenstelling en een gezond aanbod. Zo wordt de gezonde keuze steeds gemakkelijker', aldus de minister.

Het ministerie stelt een wetenschappelijke adviescommissie in om de afspraken te toetsen op ambitieniveau. Naast voedingskundige en producttechnologische kennis zal ook expertise aanwezig zijn rond consumentengedrag.†De minister bespreekt jaarlijks de voortgang met de partijen.

Gepubliceerd: donderdag 23-01-2014
Bron: Convenant met bedrijfsleven | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier