Een nieuwe nier! Familietransplantatie van dichtbij (5)

Weblog van Tjalda de Schepper 

Tjalda de Schepper heeft woensdag, midden in de Donorweek, een nier gekregen van haar moeder Joke de Haas. Met dit korte duo-blog houden ze ons op de hoogte.

Het wordt tijd dat ik ook weer eens wat laat horen, op wat ik denk dat dag 5 is. Na de operatie zit je in een soort rollercoaster, wat er allemaal gebeurt weet je niet goed en van het ene moment op het andere kun je je ook veel beter of slechter voelen.

Zaterdag kreeg ik te horen dat ze me morgen (zondag dus) of uiterlijk maandag de straat op willen schoppen. Voor vandaag, zondag heb ik dat geweigerd, best een minne dag gehad met verhoging en met 'koude rillings' in bed. Hoop dat het morgen wat beter gaat. We zien het dan nog niet zitten om in enen de hele rit naar Groningen te maken en moeten eerst hier in de buurt nog maar een paar dagen onderdak zoeken. Ik vind het ook moeilijk om Tjalda hier alleen in het ziekenhuis achter te laten en zelf weer ver weg te zijn.

Waar ik niet op gerekend had, was dat ik na afloop van de operatie zo'n moeite met eten zou hebben. Elke keer zegt mijn maag na een paar happen: stop. Of ik er een maagverkleining bij cadeau heb gekregen. Benieuwd hoe hard het afvallen zal gaan!

Gepubliceerd: maandag 21-10-2013 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier