Een nieuwe nier! Familietransplantatie van dichtbij (2)

Weblog van Tjalda de Schepper 

Tjalda de Schepper krijgt woensdag, midden in de Donorweek, een nier van haar moeder Joke de Haas. Met dit korte duo-blog houden ze ons op de hoogte.

Dinsdag: Vroeg op en door heel druk verkeer naar Leiden, niet prettig als je toch al stijf van de stress staat. Eerst naar de elfde verdieping en daar Tjalda geïnstalleerd, zoals die haar tas had volgepropt...

Na een poos wachten in het dagverblijf een intakegesprek en naar mijn kamer. Die ik wel voor mij alleen heb maar waar ik toch niet in het bed bij het raam mocht, beetje flauw. In het restaurant geluncht, hoop lekkere dingen uitgezocht daarna nog even bij Tjalda langs geweest.

De zenuwen zakken zo langzamerhand wat, al zit er wel van alles tegen. Het duurt eerst eindeloos voor de telefoon bij mijn bed komt en als hij eindelijk komt is 'ie zo dood als een pier. Het plaatsen van het infuus was ook behoorlijk pijnlijk, maar ja dat is nu ook achter de rug. Ook heb ik nog meegedaan aan een onderzoek naar pijnervaring, dat krijgt Tjalda morgen nog.

Net warm gegeten; ik moet zeggen: zelf kook ik lekkerder, maar het was te doen. Tussendoor nog wat met mijn handwerkjes bezig geweest. Verveel me ook wel een beetje, zal blij zijn als Rudolf straks komt op het bezoekuur, het is hier wel erg stil. Gelukkig is er het laptopje waarmee ik contact met Tjalda kan onderhouden.

Gepubliceerd: woensdag 16-10-2013 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier