Dialyse MŠxima Medisch Centrum 50 jaar

Door Jeroen van Setten 

Het oude dialysecentrum in het toenmalige Sint Joseph Ziekenhuis

Vijftig jaar geleden, in 1963, was het dialysecentrum een aanwinst voor nierpatiënten in de regio Eindhoven. Het toenmalige Sint Joseph Ziekenhuis startte als eerste in Zuid-Nederland en als eerste niet-academische ziekenhuis, een dialyseafdeling. Het Máxima Medisch Centrum viert dat jubileum met een symposium. Begin dit jaar opende het ziekenhuis ook een nieuwe dialyseafdeling in Veldhoven.

Tegenwoordig heeft het Máxima Medisch Centrum een dialysecentrum met vestigingen in Eindhoven en Veldhoven. Beide locaties zijn net verbouwd en voorzien van de modernste gemakken, wat bijdraagt aan een gemoedelijke en aangename sfeer. 'Dat is van niet te onderschatten belang voor onze patiënten die vaak en lang in ons huis zijn voor hun hemodialysebehandeling,' vertelt internist-nefroloog Arno Kuijper.

'We zijn trots op onze professionals: bevoegd, bekwaam, bevlogen en altijd op zoek naar verbeteringen,' zegt nefroloog Charles Beerenhout. Het dialysecentrum staat bekend om zijn multidisciplinaire aanpak. Zo werken de internist-nefrologen nauw samen met medisch maatschappelijk werkers en diëtisten.

Patiënten kunnen voor dialyse niet alleen op de twee locaties terecht, er is ook actieve ondersteuning bij thuisdialyse beschikbaar. Daarnaast biedt het centrum op beide plaatsen vakantiedialyse en wordt er medisch-wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Gepubliceerd: zaterdag 05-10-2013 | Reacties (2)

Reageer op dit artikel

 • Webmaster MMC, Eindhoven
  12-11-2013 10:21

  Beste Thea,
  Hou daarvoor onze website in de gaten: http://www.werkenbijmmc.nl/vacatures

  Met vriendelijke groet,
  Webmaster MMC

 • Thea , Lemmens-Bos
  11-11-2013 16:06

  Gefeliciteerd!!

  Zijn er bij jullie nog vacatures voor dialyse
  verpleegkundigen?

  Groeten aan dr. Jacobine van Empten.

Recente artikelen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier


NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier