Nieuwe voorzitter voor Raad van Toezicht Nierstichting

Door Jeroen van Setten 

De Nierstichting heeft professor Paul E. de Jong benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij volgt Willem Geerlings op, die de functie de afelopen acht jaar bekleedde. De Jong (65) heeft een lange staat van dienst in de nefrologie. Van 1979 tot 2011 was hij als nefroloog en vanaf 1991 als hoogleraar Nefrologie verbonden aan het UMC Groningen. Bij zijn afscheid in december 2011 werd De Jong benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Paul de Jong maakte twaalf jaar lang deel uit van de Wetenschappelijke Raad van de Nierstichting, eerst als raadslid en later als voorzitter. Ook legde De Jong in 1990 de basis voor het internationaal erkende PREVEND-onderzoek, een bevolkingsonderzoek in Groningen naar het nut van het bepalen van eiwitverlies in de urine voor het voorspellen van nier-, hart- en vaatziekten.

'Eén van de meest karakteristieke en bijzondere eigenschappen van Paul de Jong is zijn enorme bevlogenheid. Hij heeft de preventie van nierziekten op de agenda gezet. Naast het bevorderen van onderzoek heeft De Jong zich ingezet om de vroegtijdige opsporing van nierschade van de grond te krijgen, zowel nationaal als internationaal. We zijn er trots op dat hij de nieuwe voorzitter is van onze Raad van Toezicht', zegt Tom Oostrom, algemeen directeur van de Nierstichting.

De Raad van Toezicht van de Nierstichting houdt toezicht op het beleid en de algemene gang van zaken. Daarnaast adviseert zij de algemeen directeur over beleidsvoornemens. Raad van Toezicht en directie van de Nierstichting komen zes keer per jaar bij elkaar voor overleg.

Gepubliceerd: maandag 03-12-2012 | Reacties (1)

Reageer op dit artikel

  • Margot
    03-12-2012 14:22

    Geweldige arts, bijzonder aangenaam persoon.
    Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie!

Recente artikelen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier


NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier