D66 vraagt commentaar bevolking op wetsvoorstel ADR

Door Merel Dercksen 

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra meldde afgelopen weekend dat haar partij D66 een voorstel voor een wetswijziging gaat indienen, waarmee in Nederland een actief donorregistratiesysteem ingevoerd wordt. Er was sprake van dat dat deze week al zou gebeuren, maar het blijkt nog een aantal weken te duren. Want eerst wil de partij commentaar op het voorstel van iedereen die er iets over te zeggen heeft.

De bedoeling van D66 is dat iedere meerderjarige inwoner van Nederland die nog niets heeft laten vastleggen, een donorformulier krijgt opgestuurd. Wie niet binnen zes weken reageert, krijgt een herinneringsbrief. Zes weken dáárna worden mensen die dan nog niets hebben laten vastleggen als donor geregistreerd. Zij kunnen dat wel altijd nog ongedaan maken door alsnog vast te laten leggen dat ze geen donor willen zijn.

In het wetsvoorstel staat ook dat wanneer iemand de keuze overlaat aan zijn nabestaanden en deze persoon zeker binnen afzienbare tijd zal overlijden, de donatiefunctionaris alvast 'passende informatie over de mogelijkheid van orgaandonatie' verstrekt, zodat de aanstaande nabestaanden hier vast over na kunnen denken.

Tot en met 7 september kan iedereen zijn reactie op het wetsvoorstel mailen naar D66.

Gepubliceerd: vrijdag 17-08-2012
Bron: D66 | Reacties (1)

Reageer op dit artikel

  • CPMTRNico van Pel, Limmen
    20-08-2012 13:51

    Ik ben het volledig eens met het wetsvoorstel van D66 inzake orgaandonatie na overlijden.

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier


NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier