Forenzen Frankfurt geconfronteerd met transplantatiewachtlijst

Door Yvette van der Schaaf 

Een dialyserende jonge man trekt veel aandacht van het reizende publiek op een treinstation bij de luchthaven van de Duitse stad Frankfurt. Deze stunt is bedoeld om nog eens nadrukkelijk te attenderen op het schrijnende tekort aan donororganen en de bevolking op te roepen om zich als donor te laten registreren.

Dialyse, een voor nierpatiënten normale gebeurtenis die zich als regel achter gesloten deuren afspeelt, wordt op deze wijze in de openbaarheid gebracht. De bedoeling is om reacties en vooral emoties vanuit het publiek op te roepen. En er tevens voor te zorgen dat dit publiek nu eindelijk eens in beweging komt. Een lange en een korte verfilming van deze gebeurtenis worden inmiddels verspreid via blogs, forums en YouTube.

Het tweede deel van deze campagne zal plaatsvinden via informatieschermen in de ondergrondse in veertien Duitse steden. 'De wachttijd loopt op…' Wie deze zin over het scherm ziet flitsen denkt onmiddellijk aan treinvertragingen en ergert zich aan de verspilde tijd. Pas nadat de zin is voltooid wordt het duidelijk: deze boodschap betreft niet een wachttijd van enige minuten op een trein, maar de tijd die een nierpatiënt moet wachten op een donororgaan. In Duitsland is dat gemiddeld zeven jaar. 

Bekijk hier het korte filmpje of de uitgebreide versie.

Gepubliceerd: zondag 29-04-2012
Bron: DSO-Newsletter 26 april 2012 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier