Garfield in de strijd tegen nierziekte bij katten

Door Yvette van der Schaaf 

Een nierkwaal kan zelfs het leven van beroemde katten van middelbare leeftijd verzieken. Maar met de juiste en tijdige behandeling valt daar veel aan te verhelpen. Dat is de boodschap van een recent verschenen reclameanimatie over de kat Garfield die met zo’n ziekte dreigt te worden geconfronteerd.

Garfield is een zwaarwichtige, luie, sardonische, oranje gestreepte kater. Die lichaamsbeweging haat en als de dood is voor bezoeken aan de dierenarts. Bovendien is hij inmiddels van middelbare leeftijd en verkeert in een midlifecrisis.

Ik ben helemaal niet te zwaar. Ik ben alleen wat kort gebouwd”

Al met al een ideale kandidaat voor een chronische nierziekte. Nu geldt dat niet alleen voor Garfield. Chronische nierziekten komen vrij algemeen voor bij katten van zeven jaar of ouder. Dit is niet direct merkbaar. De symptomen treden pas op als de nieren nog maar voor een kwart functioneren. Concreet uit zich dit in minder eetlust, meer dorst, een verhoogde urineproductie en gewichtsverlies.

Dit komt doordat het kattenlichaam fosfaat vasthoudt. Regulering van dit fosfaatniveau kan voorkomen dat de nierziekte verder voortschrijdt. En heeft daardoor een gunstige invloed op de levensduur en kwaliteit van leven van katten met een nierziekte. Met de juiste voeding en verzorging kunnen zulke katten nog geruime tijd van hun leven genieten. Dat is de boodschap die Bayer Animal Health propageert met behulp van de wereldberoemde kat, en het bedrijf biedt dan ook speciaal voor dat doel een fosfaatbinder voor katten (Renalzin) aan.

Gepubliceerd: zaterdag 28-04-2012 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier