Nederlandse Transplantatie Stichting vernieuwt website

Door Yvette van der Schaaf 

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) lanceerde afgelopen week een volledig nieuwe website voor orgaan- en weefseldonatie. Met informatie voor het algemene publiek en de medische professional. Daarmee bestaat voortaan één uitgebreid platform over orgaan- en weefseldonatie.

Centraal op die website staan persoonlijke verhalen, van wachtlijstpatiënten, getransplanteerden en zorgprofessionals. Zo krijgt het werkveld van de NTS een persoonlijk gezicht. Ook kan men via deze site onder meer ervaringsdeskundige gastsprekers boeken en een grote variatie aan gratis voorlichtingsproducten bestellen.

Een belangrijk doel is verder om de cijfers over orgaan- en weefseltransplantatie op een toegankelijker wijze te presenteren. Zo bevat deze site, naast tabellen met cijfers over twee vergelijkbare perioden, tegenwoordig ook grafieken. Die grafieken tonen de meerjarentrend inzake de wachtlijst en de verrichte transplantaties voor de diverse organen en weefsels.

Het ontbreken van heldere inzichtelijke grafieken was tot voor kort een punt van kritiek. Actieve gebruikers bleef geen andere mogelijkheid dan om zelf in deze behoefte te voorzien. Een tijdrovende bezigheid met een grote foutenkans.

Gepubliceerd: zaterdag 14-04-2012
Bron: NTS | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier