Kopstukken bespreken thuisdialyse in VS

Door Yvette van der Schaaf 

Onlangs vond in de VS het eerste nationale topoverleg plaats over het beleid rond thuisdialyse. Deelnemers waren meer dan 50 erkende deskundigen op het gebied van dialyse, waaronder patiënten, clinici, beleidsmakers en betrokkenen uit het bedrijfsleven.

Thuisdialyse, zowel peritoneale als hemodialyse, is in veel gevallen een aantrekkelijk alternatief voor centrumdialyse. In dat laatste geval moet de patiënt immers drie tot vier maal per week naar en van zo’n centrum of ziekenhuis reizen.

Ook in de internationale literatuur komen veel voordelen voor de patiënt naar voren. Zoals een vastere regelmaat in de behandelingen, meer patiënttevredenheid en een betere kwaliteit van leven. Dit alles heeft een gunstig effect op de dialyseuitkomsten. Toch maakt niet meer dan tien procent van de Amerikaanse dialysepatiënten gebruik van thuisdialyse.

Doelstelling van de bijeenkomst was om vast te stellen wat moet gebeuren om thuisdialyse zijn rechtmatige, volwaardige plaats te geven binnen het scala handelingsmethoden voor nierpatiënten. En in hoeverre onderlinge samenwerking daarbij mogelijk is. Dit binnen het bredere kader dat nodig is om alle patiënten toegang te verschaffen tot de behandeling van hun keuze, waaronder thuisdialyse. Zelfs onder economisch moeilijke omstandigheden.

De resultaten van de besprekingen worden binnenkort openbaar gemaakt.

Gepubliceerd: woensdag 04-04-2012
Bron: Renal Business | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier