Een nieuwe lente een nieuw (uit)zicht

Door Nanny Marquenie 

Het zorgechtpaar zorgt voor de verbranding

NierNieuws Column 'Enchanté !'

 De laatste sneeuw is weggesmolten. Mens, wat heeft dat lang geduurd!

Maar ja, ik popelde natuurlijk om naar buiten te kunnen gaan en mijn voorzichtige wandelingen wat op te voeren. Ik treed weer een beetje naar buiten en dat geeft de burger moed en een open blik op de wereld! Bovendien was ik natuurlijk nieuwsgierig om te zien hoeveel ravage het dikke pak sneeuw had aangericht op ons 'landgoed'. Dat heb ik nu met eigen ogen kunnen aanschouwen. Er is veel, ja erg veel gesneuveld. Vijf dennen liggen plat, deels op de afrastering, evenals afgebroken takken, zelfs van de eikenbomen! Dat wordt dus hard werken voor Jean-Baptiste de komende tijd. De bomen in stukken zagen en afgevallen takken in mootjes hakken. We zullen maar zeggen: Nieuwe voorraad voor het volgende winterseizoen!

Maar momenteel ben ik meer bezig met Ad. Hij is net, begeleid door Jean-Baptiste en Marie, vertrokken naar de kliniek in Draguignan voor een oogoperatie. Hij krijgt een nieuwe lens en hoopt daarna verlost te zijn van jarenlange soft-focus-beelden als gevolg van cataract. Vandaag het rechteroog en binnenkort het linker. Dit nieuwe avontuur zal hij in zijn eigen column uiteraard uitvoerig beschrijven. Of hij daarin ook zal melden dat hij voor het eerst in zijn medische geschiedenis erg gespannen is geweest weet ik niet. Maar neemt u van mij aan dat dit wèl het geval was. Je ogen hè, het contact met de buitenwereld! En zijn oren zijn ook al niet te best, dus laten we hopen dat alles goed verloopt en hij mij binnenkort weer met een heldere blik kan aanschouwen.

Ons zorgechtpaar stond dus vanmorgen om 8.00 uur al voor de deur. Ze zijn werkelijk multi-inzetbaar en hadden vandaag de hele dag voor ons uitgetrokken. Na Ad te hebben afgeleverd reden ze door naar 'Carrefour' waar momenteel de voorjaarsplanten al volop te koop zijn. Ik wil graag nieuwe lavendelplanten langs het pad naar onze voordeur. Zij kunnen die dan meteen planten, in afwachting van het telefoontje van Ad om hem weer op te halen. De oude struiken, een hele bos, gaan vanmiddag op de brandstapel en ik kan U verzekeren dat het dan rondom ons huis heerlijk zal ruiken! Het is een uitgelezen dag om te branden want geen zuchtje wind, volop zon en 19 graden! Ruiken we het voorjaar al?

Vandaag meldden ook de tuinarchitekt en zijn maatje zich weer om verder te gaan met de werkzaamheden naast het huis. Daar komt, zoals al eerder gemeld, een betegeld terras voor de jacuzzi met daar omheen een terrassentuin met planten, struiken en bloembakken. Door de vorst lag het werk even stil, maar vandaag heeft iedereen weer zin om aan het werk te gaan. Hun vrolijke gefluit hoor ik momenteel boven het dreinende geluid van de betonmolen uit. Het is vandaag mijn taak om beide heren regelmatig van koffie te voorzien. En omdat Jean-Baptiste en Marie hier de hele dag blijven klussen en tuinieren kunnen wij gezellig samen op ons terras een pizza en gemengde salade eten. Als dat geen voorjaar is!

In de loop van de middag stapte Ad, met een doorzichtig plastic kapje voor zijn oog, wat wankel uit de auto en plofte met een zucht van verlichting in zijn luie stoel. Het is volbracht. 

De echte verrassing kwam de volgende dag. Vanuit de badkamer op weg naar de slaapkamer hoorde ik ineens een bewonderend fluitje. Daar stond Ad, hij keek me met zijn hernieuwde oog lachend aan en zei: 'Je lijkt wel 10 jaar jonger en zo strak in het vel!'

Nou, dat belooft nog wat als binnenkort ook zijn andere oog geopereerd is!!! 

A bientôt,

Nanny
http://pagesperso-orange.fr/nanadno/

Gepubliceerd: zaterdag 03-03-2012 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier