Kip-rijst-groentenpakketje uit de oven

IngrediŽnten:

- 2 kipfilets (150 g per stuk)
- 8 champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1/2 uitje, fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 ml natriumarme kippenbouillon (of groentenbouillon indien gewenst)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- klein scheutje worcestershiresaus
- 2 tl gedroogde kruiden naar smaak, bijvoorbeeld oregano, tijm of rozemarijn
- zwarte peper naar smaak
- 80 gram rijst, ongekookt

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200įC.
  • Scheur twee flinke stukken aluminiumfolie af en vouw die tot envelopjes, zorg dat er niets uit kan lopen.
  • Meng champignons, tomaatjes, ui, olie, bouillon, tomatenpuree, worcestershiresaus, gedroogde kruiden en peper goed door elkaar.
  • Verdeel de rijst over de envelopjes en schep daar het groentenmengsel op.
  • Leg er dan de kip op en vouw de envelopjes goed dicht.
  • Leg ze op een bakplaat en bak 45 minuten in de oven.

Voedingsstoffen:
Per persoon: 200 mg natrium, 1410 mg kalium, 42 g eiwit, 530 mg fosfaat, 40 g koolhydraten, 475 kcal.

Bereidingstijd: 60 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, warm
Auteur: Aranka Wessels-Koning

Gepubliceerd: maandag 25-04-2011 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier