Nu ook vakantiedialyse in regio Eindhoven

Door Jeroen van Setten 

Dankzij een uitbreiding van het aantal dialyseplaatsen is het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven en Veldhoven opnieuw gestart met het aanbieden van vakantiedialyse. Mensen kunnen voortaan dus op vakantie in De Peel of De Kempen ondanks hun afhankelijkheid van nierdialyse.

Hemodialysepatiënten op vakantie zijn afhankelijk van een dialysecentrum in de omgeving van hun vakantielocatie, omdat ze meestal 3 maal per week gedurende een aantal uren moeten worden behandeld. De dialyse moet tenslotte altijd doorgaan, ook tijdens vakantie. Helaas was dit door het tekort aan het aantal dialyseplaatsen in deze Brabantse regio niet altijd mogelijk.

Het Máxima Medisch Centrum biedt nu weer vakantiedialyse aan op de beide locaties van het ziekenhuis, Eindhoven en Veldhoven. De service is beschikbaar voor mensen uit zowel eigen land als het buitenland. Uitgangspunt is wel dat de patiënt stabiel is, een goede vaattoegang heeft en de dialysebehandeling over het algemeen goed doorstaat. In Veldhoven wordt gedialyseerd van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.30 uur. De dialyseafdeling van MMC locatie Eindhoven is maandag, woensdag en vrijdag op dezelfde tijden open.

Het MMC biedt 8 dialyseplaatsen in Eindhoven en 32 in Veldhoven.

Gepubliceerd: woensdag 09-03-2011
Bron: MŠxima Medisch Centrum | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier