Jubileumboek eert donoren

Door Merel Dercksen 

De Stichting Transplantatie Nu! (STNu!), die ijvert voor meer donoren, bestaat tien jaar. Ter ere van dat jubileum heeft de stichting een gedenkboek uitgebracht.

Een van de manieren waarop de STNu! hoopt te bereiken dat meer mensen zich gaan realiseren wat een donor voor anderen kan betekenen, is het brengen van positieve verhalen. Mensen die een nieuw leven hebben dankzij een donororgaan, aan het woord laten. Maar ook 'dankbare herdenking' van degenen die hun organen hebben afgestaan. In dat kader organiseert de stichting bijvoorbeeld elke twee jaar de Transplant-Erendag.

Nu de STNu! tien jaar bestaat, heeft de organisatie een jubileumboek uitgebracht. Dat geeft aan de hand van interviews, statements en feiten een beeld van diverse wetenswaardigheden rondom orgaantransplantatie en -donatie. Verder wordt op het ontstaan, de doelstelling en geschiedenis van STNu! ingegaan. Maar het is vooral een gedenkboek geworden. Tien jaar vechten voor meer transplantaties en kortere wachtlijsten is niet echt een reden om feest te vieren.

Het boek is geschreven door Yvonne Prins en heeft als titel 'STNu! Ė transplantatie van levensbelang.' De vormgeving komt voor rekening van Dickhoff Design. Het boek telt 80 pagina's en is tegen Ä 2,20 verzendkosten te bestellen bij de Stichting Transplantatie Nu!, telefoonnummer 035 - 691 26 68.

Gepubliceerd: donderdag 24-06-2010
Bron: STNu! | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier