Dialyseafdeling Gelderse Vallei weer ISO gecertificeerd

Door Jeroen van Setten 

De dialyseafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei is grondig geÔnspecteerd door externe deskundigen. Zij toetsten de afdeling aan de zogenaamde ISO 9001:2000-norm, een internationale kwaliteitsstandaard. Uit de inspectie bleek dat de afdeling het certificaat voor deze ISO-norm weer heeft verdiend.

Sinds 2003 is de dialyseafdeling van het Ziekenhuis Gelderse Vallei gecertificeerd. Dat is uniek omdat het de enige zorgafdeling in het ziekenhuis is die voldoet aan de HKZ, Niaz ťn ISO 9001:2000-norm. Om de drie jaar vindt weer een hercertificering voor de ISO-norm plaats. Het HKZ en het Niaz zijn specifieke kwaliteitsnormen voor de gezondheidszorg.

Het management van de afdeling, dr. Machiel Siezenga en Arend-Jan Smilde, is trots op het behaalde resultaat. 'Iedereen heeft er hard aan gewerkt. Een certificaat behalen is ťťn ding, behouden vraagt soms meer inspanning.'

Op de afdeling dialyse worden al veertig jaar patiŽnten met nierziekten behandeld. De huidige afdeling in Ziekenhuis Gelderse Vallei is recent uitgebreid naar 22 dialyseplaatsen.

Gepubliceerd: vrijdag 18-06-2010
Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier