Nierstichting helpt zwevende kiezer op 9 juni

Door Jeroen van Setten 

De Nierstichting roept, samen met de Hartstichting, zwevende kiezers op om bij de komende Tweede Kamerverkiezingen te stemmen op een partij met een voorkeur voor het Actief Donor Registratie (ADR) systeem.

De twee stichtingen doen dat in grote advertenties in landelijke en lokale kranten waarin de term zweven in verband wordt gebracht met het zweven tussen leven en dood van mensen die wachten op een orgaantransplantatie.

Op de websites van Nier- en Hartstichting staat een overzicht van de standpunten van de verschillende politieke partijen op het gebied van ADR. De partijen die voor een ADR-systeem zijn, worden in groen weergegeven.

De 'groene' partijen zijn D66, SP, Groen Links, PvdA en TON. Ook wordt in rood aangegeven welke partijen verklaard tegenstander zijn van actieve donorregistratie. Dat zijn de VVD, volgens peilingen straks de grootste partij, het CDA, de SGP, CU, Partij voor de Dieren en de PVV.

Gepubliceerd: dinsdag 08-06-2010 | Reacties (1)

Reageer op dit artikel

  • Marieke
    08-06-2010 21:39

    Onderzoek van de VSOP geeft inzicht in het beleid van de partijen t.a.v. zeldzame nierziekten...dit is ook zeer de moeite waard om te lezen.

Recente artikelen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier


NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier