'Als het aan mij lag, kende iedereen World Kidney Day'

Door Merel Dercksen en Jeroen van Setten 

De afgelopen dagen heeft de huidige directeur van de NierpatiŽnten Vereniging Nederland inzicht gegeven in zijn ideeŽn over hoe de NVN zich naar de buitenwereld op zou moeten stellen. Maar hij benadrukt tijdens onze gesprekken dat zijn mening niet meteen beleid is. Bovendien is de afspraak, dat hij zich vooral met de interne organisatie bezig houdt. En daarover wil hij niet veel kwijt.

In dit slotdeel de vraag: hoe staat het na de zes maanden waarvoor hij is aangesteld? Wat heeft Pieter Kuijpers dan bereikt, wat gaat hij doen en hoe gaat de NVN verder?

'Ik heb afspraken met het bestuur over de resultaten die ik voor ze zal boeken. In die zin ben ik klaar na een half jaar. Maar denkend vanuit de patiŽnt ben je nooit klaar.' 'Het bestuur gaat beginnen met het zoeken naar een definitieve directeur. Op verzoek zal ik zeker mijn professionele kijk geven op het profiel van de persoon die uitgenodigd wordt om hier permanent te blijven. En in open overleg met het bestuur zal gekeken worden of ik nog dingen ga doen na de zes maanden waarvoor ik nu ben aangesteld.'

Als afsluiting van ons eerste gesprek legde NierNieuws de resultaten van een van de peilingen op deze site voor. Daaruit bleek dat 80 procent van de lezers niets gemerkt heeft van wereldnierendag, op 11 maart. En dat terwijl dat een uitgelezen dag is voor alle organisaties die betrokken zijn bij nierpatiŽnten, om nierziekten meer bekendheid te geven bij het grote publiek.

Naar aanleiding daarvan vat Kuijpers zijn ideaal om niet alleen de NVN, maar ook 'de nierpatiŽnt en zijn aandoening' meer in de schijnwerpers te zetten, ten slotte samen in een concreet doel: 'Iedereen die een nieraandoening heeft, en alle gerelateerden daaraan, moeten weten dat er een nationale nierendag is. Als het mij gegeven zou zijn, kende iedereen volgend jaar World Kidney Day.'Dit is het laatste deel van een vierluik over de nieuwe interim-directeur van de NierpatiŽnten Vereniging Nederland. De eerste delen verschenen op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 april 2010


Gepubliceerd: vrijdag 09-04-2010 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier