Alles stroomt en niets blijft...

Door Ad Nooitgedagt 

NierNieuws Column 'Enchantť !'

Deze wijsheid leerden de Grieken voor het leven, niet beseffende dat het ooit een lesje voor school zou worden. Het gezegde leeft volgens zeggen ook onder Boeddhisten. Wie was eerst?

Kortgeleden nog (wat vliegt de tijd!) was variatie, verrassing en reuring welkom, maar tegenwoordig verlang ik vaker naar het vertrouwde. Helaas blijkt dat weinig stabiel.

Een halfjaar geleden hoorden we dat de chauffeurs van 'Les Ambulances Du Soleil' waren ingelicht over de fusie van hun bedrijf met een ambulance-centrale uit Toulon. Doel was om zuiniger te kunnen werken bijvoorbeeld door gezamenlijke inkoop van auto's: 'Maar voor de cliŽnten zou er niets veranderen'. Jaja!

De nieuwe directeur blijkt een fervent rekenaar: hij verdient meer als hij alle zit-ambulances wegdoet en vervangt door brancard-ambulances. En hij is al, gefaseerd, van start gegaan. Uiteraard ontstaat er bij ons onrust: 'Wie vervoert mij voortaan drie maal per week? Nodeloos vervoer per brancard pikt de SECU ('ziekenfonds') natuurlijk nooit'!

U kent Cathy al die ons naar Ollioules vervoerde. Zij en haar lange Schotse echtgenoot Mike stapten recent uit 'Les Ambulances du Soleil' waar wettelijk niet meer dan vijfendertig uur mag worden gewerkt, op straffe van forse boetes voor 'de baas'. Ze zijn een eigen twee-taxibedrijfje begonnen: Taxi Cathy en Taxi Mike.

Inmiddels hebben ze een contract met de SECU en bieden prompt aan om mij als vaste passagier te noteren. Tegenwoordig heb ik dus mijn eigen chauffeuse en soms haar Mike.

Cathy is altijd zů tijdig dat er nog een kopje 'SENSEO' afkan en enig gestoei met Sanne onze dames-Labrador. Cathy wordt hierdoor alsmaar vertrouwder, maar van mijn oude transportploeg mis ik steeds meer bekende gezichten. 'Nieuwe' taxi's verschijnen er zat.

Ook nieuw: opeens een overkoepelend-directeur van de dialysecentra SERENA in Draguignan, Rťsidence du Parc te Marseille en het dialysecentrum te Arles. Ongevraagd zijn 'we' denk ik, althans mŪj vroeg men niets, onderdeel geworden van een wereldomspannende groep van zo'n tweehonderd centra vindbaar in veertien landen: DIAVERUM.


De gezamenlijke expertise zou SERENA - en dus mij - ten goede moeten komen. Lijkt me sterk en hoogstens omgekeerd. Misschien mogelijkheden voor vakantie-dialyse zonder MRSA-gedoe?

De nieuwe directeur wenst zijn klantjes een prettige voortzetting van het vrijwillig/verplichte verblijf ter plekke. Vooralsnog wordt er alleen strikter de hand gehouden aan begintijden. Voor ons, zijn cliŽnten, betekent dit dat ons een nůg langer verblijf is vergund en we na de 'marathon' nog later thuis zijn.

Er wordt overigens gemompeld, dat het een stiptheidsactie zou zijn van de infirmiŤres om, aan de nieuwe baas, te bewijzen dat ze te weinig tijd hebben voor hun prik-acties. En dus meer uren betaald moeten krijgen? De tijd zal ook dit leren.

Voorlopig laatste verrassing: mijn, eerder 'verplichte', tweede (Mexicaanse)-griepprik gaat niet door. Het besmettingsgevaar blijkt bezworen te zijn. Dat batchnummer kan dus weg.

De Minister van Volksgezondheid heeft vijftig miljoen doses griepvaccin afbesteld. Curieus natuurlijk dat Nanny nu plotsklaps een uitnodiging ontvangt voor die AH1N1-vaccinatie omdat zij in contact is met een 'fragiele' persoon. Die zoals u weet volgens deskundigen al voor veertig procent is beschermd.

ŗ la prochaine,

Ad

http://pagesperso-orange.fr/nanadno/

Gepubliceerd: zaterdag 27-02-2010 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier