Klink loopt Big Brother Award mis

Door Jeroen van Setten 

Redactioneel commentaar

Minister Ab Klink was genomineerd voor de Big Brother Award vanwege zijn selectieve gehoor als het gaat om kritiek op het Elektronisch PatiŽnten Dossier. Dat hij de Award aan zijn neus voorbij zag gaan heeft alles te maken met het feit dat de winnares, minister Guusje ter Horst, een nog veel groter ego heeft dan onze gezondheidsbaas.

Volgens de jury vertoont Ter Horst 'een gevaarlijk gebrek aan nuance in het privacydebat'. Mede door haar toedoen zou Nederland veranderen in een 'controlemaatschappij', bijvoorbeeld door het invoeren van het biometrische paspoort. Ook is Ter Horst van plan om het DNA van politie-agenten vast te leggen.

Het is waar, voor deze prijs is zij de terechte winnaar. Maar als er een prijs te winnen was geweest voor inconsistent beleid en het daarmee direct en indirect in gevaar brengen van mensenlevens, was Klink de enige mogelijke winnaar geweest. Als nierpatiŽnten zouden kunnen kiezen tussen een inbreuk op hun privacy en een langer leven door transplantatie, zouden ze tenslotte toch voor het laatste kiezen.

Gepubliceerd: zaterdag 06-02-2010 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

  Gerelateerde artikelen

  Recente artikelen

  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier


  NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
  Ons Pricaystatement vindt u hier