NierMuziek: Een nieuwe rubriek voor de vrije zondag

Weblog van Jacques Verbeek 

Jacques Verbeek is al zijn hele leven bezig met muziek. Hij houdt van bijna alles, van klassiek tot pop, van jazz tot latin, van gouwe ouwen tot hedendaagse Ďmuzikale breezersí. Vanaf het ontstaan van internet legde hij een eigen databank aan van internetsites waar gratis muziek voorhanden is.

Hij brandt niets, hij downloadt niets, hij laat alle video's ŗ la Youtube links liggen, dus geen videoclips-gedoe in deze rubriek, ook geen Napster-achtige megasites. Nee, alleen mooie pure muziek van particuliere sites. Gewoon om te luisteren en soms te kijken. Gewoon genieten op je eigen kamer of aan de dialyse van al dat moois op internet.

De lezers van NierNieuws krijgen nu de mogelijkheid te delen in al dat moois. De komende twee maanden gaat Jacques wekelijks een muzieksite onder je aandacht brengen. Als je na twee maanden vindt dat het een belachelijke rubriek is, gewoon bagger, laat dat dan weten, dan stopt Jacques ermee.

Vind je het daarentegen best aardig ter verpozing en vermaak, en weer eens wat anders dan dialysenaalden, negentien pillen per dag of de steunkousen van je partner, laat het dan ook weten en reageer. Je kunt Jacques ook direct een vraag stellen per email. Niet over je nieren, pensioen of uitkering of over het haar van Balkenende, maar over muziek. Bijvoorbeeld over de droomplaat waar je al zo lang naar op zoek bent en die je helaas niet hebt kunnen vinden. Of die ene avond dat je danste met dat ruige stuk en die geweldige plaat die toen gedraaid werd, maar ja, je was toen helemaal hoteldebotel en hing half in katzwijm op de dansvloer.

Jacques zal dan proberen dat nummer op internet te achterhalen.

Gepubliceerd: zondag 31-05-2009 | Reacties (2)

Reageer op dit artikel

 • Marjan, Gulpen-Wittem
  04-06-2009 21:34

  Dit is een heel goed idee!! Ik zal zeker van deze rubriek genieten, want tot nu toe is de muziek al prachtig. En ik weet ook al een paar vraagjes voor muziek waarnaar ik al lang op zoek ben.

 • Amber
  31-05-2009 13:21

  Geweldige muziek, het heeft alleen weinig met NierNieuws te maken hŤ. Maar voor de zondag is het wel heel leuk zoiets. Ik kijk nu al uit naar de volgende week! Mijn favoriet is trouwens http://www.ladyjayes.com/someonebelonging.html

  Groeten van Amber

Recente artikelen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier


NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier