Klink schuift beslissing WOD weer verder voor zich uit

Door Jeroen van Setten 

Redactioneel commentaar

Begin 2007 stelde D66-kamerlid Fatma Koser Kaya kritische vragen aan de minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA). Ze deed dat naar aanleiding van een artikel in Medisch Contact over de slecht functionerende Wet op de Orgaandonatie. Klink antwoordde in november van dat jaar. Hij meldde toen dat hij de wet ging veranderen.

Het kabinet zou in het voorjaar van 2008 besluiten of het bestaande systeem van donorregistratie al dan niet vervangen zou moeten worden door bijvoorbeeld een systeem van actieve donorregistratie. Althans, dat zei Klink.

Inmiddels zijn we twee jaar verder. Met een aantal briljante tussenstops, zoals een terzijde geschoven Masterplan Orgaandonatie, zou Klink deze maand antwoorden op grotendeels door hemzelf opgeworpen vragen. Hij zou onderzoek gedaan hebben naar een Activerend Toestemmingssysteem, een Verplicht Keuzesysteem zonder sanctie, een donorkaart en naar door hemzelf bedachte wijzigingen in het donorformulier. Althans, dat beloofde hij in december 2008.

Maar zonder enige vorm van excuus of een duidelijke verklaring, krijgt de wachtende burger nu tussen neus en lippen door te horen dat de onderzoeken naar verwachting 'voor de zomer' zullen zijn afgerond.

En aangezien in Den Haag het zomerreces meestal volkomen onverwacht nťt iets eerder begint dan gedacht, is het weer september voor je het weet. Of oktober. Of 2010. Of verkiezingstijd. Je zou erom moeten lachen, als het allemaal niet om te huilen was.

Gepubliceerd: woensdag 13-05-2009 | Reacties (1)

Reageer op dit artikel

  • Bea
    13-05-2009 19:27

    Wanneer en hoe komen we in actie.
    We accepteren dit nu al zo lang, maar er gebeurt niks.

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier


NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier