Nierstenen als eindejaarsbonus

Door Jeroen van Setten 

Redactioneel commentaar

De Nederlander vertrouwt de bankiers niet meer en zou het liefst zijn geld onder zijn matras bewaren. Dat is erg. Maar het kan nog erger. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het imago van zorgverzekeraars nog een graadje beroerder is.

Dat is geen prettig signaal en daar zouden die verzekeraars dan ook eens goed bij stil moeten staan. Menzis (op drie na de slechtste in het onderzoek) heeft dat begrepen. Ze schrikken van de cijfers. En ook Ohra (op een na de slechtste) voelt nattigheid. 'We zijn inderdaad nog niet op het juiste niveau'.

Maar Agis (op twee na de zwakste) neemt het hele onderzoek niet serieus. 'Het klopt van geen kant', zegt een woordvoerder. Ze waren bij deze zorgverzekeraar waarschijnlijk zo druk met hun nieuwste plannetje, dat er even geen tijd was voor dit soort kletspraat. Agis gaat haar imago namelijk verbeteren door geld uit te delen.

De Agis-klant die nierstenen krijgt en die laat vergruizen in een door de zorgverzekeraar uitverkoren ziekenhuis, krijgt zijn verplichte eigen bijdrage van 155 euro terug! Sterker nog, als hij die 155 euro al is kwijtgeraakt aan andere onplezierige behandelingen in datzelfde jaar, krijgt hij dat hele bedrag achteraf terug. Als dat geen imagoverbetering geeft. We kunnen dus heel veel nierstenen verwachten rond Kerstmis 2009. Althans in de Randstad.

Want de vijf uitverkoren ziekenhuizen (volgens Agis op kwaliteit uitgezocht, maar waarschijnlijk alles bij elkaar genomen ook de goedkoopste) staan in Amsterdam, Amersfoort en Nieuwegein. Agis zegt dat al haar klanten altijd vrij zijn zelf een ziekenhuis te kiezen. Maar voor iemand die in Maastricht woont zit die lekkere kerstvergruizingsbonus er, alleen al door de reiskosten, natuurlijk niet in.

Gepubliceerd: dinsdag 07-04-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier