Roergebakken kipfilet met tomaat en olijven

IngrediŽnten:
1 ui
1 teen knoflook
10 zwarte olijven zonder pit
4 gedroogde tomaten op olie
12 kerstomaatjes
150 g kipfilet
2 el olie
peper
2 tl ProvenÁaalse kruiden
2 el rode pesto
100 ml slagroom
2 el gesnipperde basilicum

Bereiding:
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd de olijven en gedroogde tomaat in stukjes en de kerstomaatjes in vieren. Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Bestrooi ze met peper en de kruiden. Voeg de ui en de knoflook toe en bak die ca. 1 minuut mee. Roer de gedroogde tomaat, de pesto en de slagroom erdoor en laat het geheel zachtjes ca. 3 minuten pruttelen. Voeg de kerstomaatjes en de olijven toe. Strooi vlak voor het serveren de basilicum erover.

Voedingsstoffen:
23 g eiwit, 700 mg natrium, 700 mg kalium per persoon

Tip: lekker met pasta en salade

Bereidingstijd: 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: zaterdag 31-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier