Salade van knolselderij, appel, noten en mango

Ingrediënten:
100 g knolselderij
citroensap
1/2 appel
25 g gemengde noten
1/2 rijpe mango
1/2 el mayonaise
1/2 el crème fraîche of slagroom
1/2 el sherry
1 tl mosterd
mespunt kerrie

Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes of dunne reepjes. Kook de knolselderij direct beetgaar. Spoel de blokjes knolselderij in een zeef met koud water, laat ze goed uitlekken (dep ze droog). Doe de blokjes in een kom en bedruppel ze met citroensap. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes; besprenkel de blokjes met citroensap en doe ze bij de knolselderij in de kom. Hak de noten klein (houd een paar noten apart voor de garnering), schil de mango en snijd deze in blokjes. Doe de noten en de mango ook in de kom.
Roer een sausje van mayonaise, crème fraîche, sherry, mosterd en kerrie en schep dat door het fruit en de noten in de kom. Garneer de salade met wat noten.

Voedingsstoffen:
5 g eiwit, 50 mg natrium, 450 mg kalium per persoon

Tip: lekker bij kipfilet

Bereidingstijd: 20 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht, vegetarisch
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: zaterdag 31-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier