Turkse kip met groente

IngrediŽnten:
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
1 courgette
4 aardappelen
paprikapoeder
peper
75 g kipfilet
2 el olijfolie
100 g sperziebonen
2 tomaten
1/2 tl gedroogde tijm
4 el water
100 ml yoghurt
1 teen knoflook
2 el citroensap
peterselie

Bereiding:
Pel de ui en snijd fijn. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Strooi paprikapoeder en peper over de kipfilets.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipfilet rondom bruin. Haal de kipfilet uit de pan. Bak vervolgens de ui glazig in de olie, voeg de paprika, de courgette de sperzieboontjes en de aardappelen eraan toe. Laat alles met het deksel op de pan ca. 5 minuten stoven. Voeg de ontvelde en in blokjes gesneden tomaten toe met de tijm en het water. Roer goed, leg de kipfilet erop en laat het gerecht nog 30 minuten stoven.
Doe de yoghurt in een kom, pers de knoflook erboven uit, voeg citroensap toe en roer het door elkaar. Leg de kipfilets op een bord, verdeel de groente eromheen en giet de yoghurt over de groente. Strooi er fijngeknipte peterselie overheen.

Voedingsstoffen:
26 g eiwit, 100 mg natrium, 1450 mg kalium per persoon

Bereidingstijd: 1 uur
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: zaterdag 31-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier