Salade NiÁoise

IngrediŽnten:
- 150 g sperzieboontjes
- 2 kleine vastkokende aardappels
- 2 artisjokbodems, naar wens
- 2 eieren
- 4 bladeren bindsla
- 4 kleine tomaten
- Ĺ rode ui
- 1 teentje knoflook, geperst of fijngewreven
- 1 eetlepel azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- paar blaadjes basilicum
- 100 g verse tonijn

Bereiding:

  • Kook de boontjes en de aardappels afzonderlijk gaar, laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Kook de artisjokbodems als je die gebruikt, laat afkoelen.
  • Kook de eieren hard en laat afkoelen.
  • Scheur de sla in stukjes en verdeel over 2 borden.
  • Snijd de aardappels en artisjok in plakjes, de eieren en tomaten in partjes. Snipper de ui. Meng deze ingrediŽnten met de boontjes en verdeel over de sla.
  • Maak een dressing van de knoflook, azijn, olie en peper naar smaak en verdeel deze over de salade.
  • Knip de basilicum fijn en strooi over de salade.
  • Verhit een grilpan en gril de tonijn aan beide kanten tot je een mooi streeppatroon ziet. Gebruik een heel klein beetje olie, als dat nodig is.
  • Snijd de tonijn in plakjes en serveer (warm) op de salade.

Variatie:
Laat de aardappels weg en voeg gare afgekoelde pasta toe (150 g rauw).

Voedingsstoffen:
Per persoon: 185 mg natrium, 1330 mg kalium (zonder artisjok: 1095), 22 g eiwit.

Tips:
Variatie: laat de aardappels weg en voeg gare afgekoelde pasta toe (150 g rauw). Per persoon: 185 mg natrium, 1140 mg kalium (zonder artisjok: 905), 30 g eiwit.

Bereidingstijd: 30 + 15 minuten + afkoelen.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vis
Auteur: Merel Dercksen

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier