Risotto met gehakt

IngrediŽnten:
1 ui
200 gr prei
6 worteltjes
100 gr broccoli
150 gr gehakt
2 el boter
kerrie, knoflookpoeder, paprikapoeder
150 gr rijst
300 ml water
bieslook (eventueel)


Bereiding:
Snijd de ui fijn, de prei in ringen en de worteltjes in kleine stukjes. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de stronkjes in stukjes. Bak het gehakt rul in de hete boter en voeg de kruiden en de fijngesneden groenten toe; houd de broccoliroosjes nog apart. Bak de groenten in ca. 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Giet het water erbij en laat de rijst op een zacht vuurtje in ca. 20 minuten gaar worden. Schep na ca. 15 minuten de broccoliroosjes door de rijst. Strooi eventueel fijngesneden bieslook over de risotto.

Voedingsstoffen:
24 g eiwit, 100 mg natrium, 900 mg kalium per persoon

Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier