Rijst met kip en amandelen

IngrediŽnten:
150 gr rijst
150 gr kipfilet
50 gr amandelen
2 kleine uien
1 knoflookteentje
2 el boter
2 mespuntjes kaneel
2 mespuntjes gemalen kruidnagel
2 bolletjes gember
peper (eventueel)

Bereiding:
Kook de rijst gaar. Snijd de kipfilet in stukjes. Hak de amandelen grof. Bak de gesneden ui en de uitgeperste knoflook in de hete boter, voeg de kip en de specerijen toe en bak de kip in ca. 5 minuten gaar. Voeg de amandelen en de fijngesneden gember toe. Schep de rijst erdoor en laat alles goed doorwarmen. Voeg eventueel nog wat peper toe.

Voedingsstoffen:
26 g eiwit, 100 mg natrium, 600 mg kalium per persoon

Tips:
Lekker met wortelsalade

Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier