Chili con carne

IngrediŽnten:
100 gr gedroogde bruine bonen (= 300 gr gaar)
100 gr gehakt of varkenspoelet
2 el boter
2 uien
1 paprika
2 knoflookteentjes
2 el tomatenpuree
cayennepeper of chilipoeder, paprikapoeder

Bereiding:
Zet de bonen een avond tevoren in de week in ruim water. Giet het weekwater af en kook de bonen in ca. 45 minuten gaar in vers water. Bak intussen het gehakt of het in blokjes gesneden vlees in de hete boter, samen met de fijngesneden ui en paprika, de uitgeperste knoflook en de tomatenpuree. Stoof het vlees en de groenten ca. 15 minuten. Voeg de bruine bonen toe en breng het gerecht op smaak met cayennepeper of chilipoeder en paprikapoeder.

Voedingsstoffen:
23 g eiwit, 100 mg natrium, 1250 mg kalium per persoon

Tips:
Lekker met rijst of stokbrood

Bereidingstijd: ca. 1 1/2 uur
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier