Nasi goreng

IngrediŽnten:
200 gr hamlap
4 el boter
200 gr schoongemaakte groenten: ui, prei
stukje Spaanse peper
1 knoflookteentje
laos, gemberpoeder, kerrie
450 g gare rijst (=150 g rauw)

Bereiding:
Bak het in kleine stukjes gesneden vlees in de hete boter rondom bruin. Doe de fijngesneden groenten, gesnipperde Spaanse peper en de uitgeperste knoflook bij het vlees. Voeg een mespuntje van alle kruiden toe en laat het geheel ca. 5 minuten goed doorverwarmen. Roer er dan de gekookte rijst door en bak het geheel nog even.

Voedingsstoffen:
26 g eiwit, 100 mg natrium, 600 mg kalium per persoon
Variatie: Vervang 100 gr vlees door twee gebakken eieren. Maak ook eens bami: vervang de rijst door gekookte mie

Tips:
Serveer er atjar tjampoer bij

Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier