Gevulde courgette

IngrediŽnten:
2 kleine courgettes
1 tomaat
200 gr gehakt
peper, ProvenÁaalse kruiden
2 el tomatenketchup (eventueel)

Bereiding:
Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol de helften uit met een lepel. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Doe het gehakt in een kom en meng de tomaat erdoor met wat peper, ProvenÁaalse kruiden en eventueel tomatenketchup. Vul de uitgeholde courgettehelften met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenvast schaaltje met een laagje water erin. Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven (175 graden) tot de courgette gaar is (ca. 45 minuten).

Voedingsstoffen:
24 gr eiwit, 100 mg natrium, 900 kalium per persoon

Tips:
Lekker met rijst

Bereidingstijd: Ca. 1 uur (waarvan 45 minuten oventijd)
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier