Gehaktbal

IngrediŽnten:
1 beschuit
200 gr gehakt
peper, nootmuskaat
2 el boter

Bereiding:
Vermeng het gehakt met de verkruimelde beschuit en een beetje peper en nootmuskaat. Vorm hiervan twee afgeplatte ballen en bak deze in de hete boter aan alle kanten bruin. Braad de gehaktballen ca. 20 minuten op een laag vuur, keer de gehaktballen halverwege om. Maak de jus af met een scheutje water.

Voedingsstoffen:
20 g eiwit, 100 mg natrium, 300 mg kalium per persoon

Variaties: voeg aan het gehaktmengsel toe: een fijngesneden stukje ui. Een fijngesneden stukje ui en een mespunt kerrie. Een fijngesneden stukje ui, paprikapoeder en knoflook(poeder). Verse tuinkruiden. Een scheutje sherry of madeira.

Tips:
Lekker met aardappelpuree en bloemkool

Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier