Varkensvlees met kerriesaus en doperwten

IngrediŽnten:
200 gr hamlap
2 el boter
2 kleine uien
2 tl kerrie
200 gr doperwten (vers of diepvries)
80 gr ananasstukjes uit blik
2 el zilveruitjes
100 ml slagroom

Bereiding:
Snijd de hamlap in blokjes. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de fijngesneden ui en de kerrie toe en fruit zachtjes 2 minuten mee. Schep de doperwten erbij en stoof ze in 5 ŗ 10 minuten gaar. Schep de ananas en de zilveruitjes erdoor en giet er tenslotte de slagroom bij.

Voedingsstoffen:
25 g eiwit, 150 mg natrium, 800 mg kalium per persoon


Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier