Varkenshaas met champignonroomsaus

IngrediŽnten:
200 gram varkensvlees
peper
2 el boter
2 kleine uien
100 gr champignons
100 ml slagroom

Bereiding:
Bestrooi het vlees met peper en bak het circa 10 minuten in de hete boter. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de fijngesneden ui en de in plakjes gesneden champignons in de overgebleven boter. Voeg al roerende de slagroom toe. Snijd het vlees in schuine plakken en leg die op het bord. Giet de saus eroverheen.

Voedingsstoffen:
23 g eiwit, 100 mg natrium, 700 mg kalium per persoon
Variatie: Laat de champignons weg en voeg 1 el cognac aan de saus toe.
21 gr eiwit, 100 mg natrium, 500 mg kalium

Tips:
Lekker met lintmacaroni en doperwten. De champignonroomsaus is ook lekker bij kipfilet of kalkoenfilet.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting.

Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties

Reageer op dit artikel

    Recente artikelen

    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier


    NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
    Ons Pricaystatement vindt u hier