Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

World Kidney Day fietsen voor nieren

Wanneer: donderdag 09-03-2017

Op 9 maart is het World Kidney Day. Een jaarlijkse themadag, dit jaar onder de noemer 'een gezonde leefstijl voor gezonde nieren'. En de editie van 2017 is heel bijzonder: voor het eerst heeft een groot aantal Nederlandse organisaties de handen ineen geslagen om een gezamenlijk evenement te organiseren.

Geheel in de geest van het thema stappen artsen, onderzoekers én patiënten samen met wielrenner Johnny Hoogerland op de fiets. Zij geven het goede voorbeeld en vragen hiermee aandacht voor het belang van een gezonde leefstijl voor de conditie van je nieren. Daarna vindt er in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht een 'meet the expert' informatiemarkt plaats met als extra activiteiten die aansluiten bij het thema.

Onze opzet is dat na 9 maart iedere Nederlander weet dat gezond eten en gezond bewegen ook voor je nieren van groot belang is. En dat we als organisatoren speciaal voor kinderen met een nierziekte iets hebben kunnen doen.

Meer weten over het programma of over hoe u deze actie #fietsenvoornieren (financieel) kunt steunen? Kijk dan hier.

Lokale activiteiten vindt u verzameld op de site www.worldkidneyday.nl, wereldwijd zijn de activiteiten te vinden op www.worldkidneyday.org.

Fietsen voor nieren: donderdag 9 maart 2017, 12:30 - 18:30 uur

Locatie: Amsterdam, Leiden, Utrecht, WKZ

sterren Gepubliceerd: dinsdag 28-02-2017 | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »


World Kidney Day fietsen voor nieren

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier