Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

World Kidney Day fietsen voor nieren

Wanneer: donderdag 09-03-2017

Op 9 maart is het World Kidney Day. Een jaarlijkse themadag, dit jaar onder de noemer 'een gezonde leefstijl voor gezonde nieren'. En de editie van 2017 is heel bijzonder: voor het eerst heeft een groot aantal Nederlandse organisaties de handen ineen geslagen om een gezamenlijk evenement te organiseren.

Geheel in de geest van het thema stappen artsen, onderzoekers én patiënten samen met wielrenner Johnny Hoogerland op de fiets. Zij geven het goede voorbeeld en vragen hiermee aandacht voor het belang van een gezonde leefstijl voor de conditie van je nieren. Daarna vindt er in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht een 'meet the expert' informatiemarkt plaats met als extra activiteiten die aansluiten bij het thema.

Onze opzet is dat na 9 maart iedere Nederlander weet dat gezond eten en gezond bewegen ook voor je nieren van groot belang is. En dat we als organisatoren speciaal voor kinderen met een nierziekte iets hebben kunnen doen.

Meer weten over het programma of over hoe u deze actie #fietsenvoornieren (financieel) kunt steunen? Kijk dan hier.

Lokale activiteiten vindt u verzameld op de site www.worldkidneyday.nl, wereldwijd zijn de activiteiten te vinden op www.worldkidneyday.org.

Fietsen voor nieren: donderdag 9 maart 2017, 12:30 - 18:30 uur

Locatie: Amsterdam, Leiden, Utrecht, WKZ

sterren Gepubliceerd: dinsdag 28-02-2017 | Nog geen reacties
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »


World Kidney Day fietsen voor nieren

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier