Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Wisselwerking komt met Reinier en Suzi

Door Redactie - Ingezonden mededeling 

Deze week brengt de Nierpatiënten Vereniging Nederland weer haar tijdschrift uit. De Wisselwerking komt dit keer in de bus vergezeld van een tweede blad, de Reinier&Suzi. De Reinier&Suzi is een blad over leven met comorbiditeit, oftewel verschillende aandoeningen tegelijk.

De NVN brengt het blad uit samen met de Diabetesvereniging Nederland. Het is voor iedereen gratis te bestellen via http://www.nvn.nl/bestellen/reinier

De Wisselwerking heeft ook dit keer een uitgebreide inhoudsopgave. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Hepatitis E rukt op.  Wel of geen griepprik? Oplossingen voor het donorentekort, restauranttips voor zoutarm eten en het combineren van huisdialyse en een druk gezin.

Leden van de NVN ontvangen het blad gratis. Jaarabonnementen kosten 26 euro. Klik daarvoor hier.

sterren Gepubliceerd: woensdag 28-10-2015 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »


Wisselwerking komt met Reinier en Suzi

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier