Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Veel meer natriumarm in het schap bij Albert Heijn

Door Jeroen van Setten 

De supermarktketen Albert Heijn heeft de groeiende markt voor dieetproducten ontdekt en in alle winkels het schap 'Speciale Voeding' uitgebreid. Eťn van de uitgebreide productgroepen is die van de natriumarme voeding. Producten die normaal gesproken niet natriumarm zijn, met een gereduceerd natriumgehalte. Voor nierpatiŽnten kan dat interessant zijn, maar opletten op (natriumvervangend) Kalium blijft natuurlijk geboden.

Het concern heeft nu 26 natriumarme producten in het schap van de grotere en zogenaamde XL filialen. Van die producten zijn er 15 nieuw, waaronder verschillende kruidenmixen, mayonaise, ketchup en groenten in potjes.

De volledige lijst van natriumarme producten van AH ziet er op dit moment zo uit: Verstegen kipmix, gehaktmix, vismix, cajunmix, satťsaus en dieetzout. Van Wijngaarden Zaanse mayonaise en ketchup . Damhert groentebouillon en mosterd. HAK spinazie, rode kool met appel, bruine bonen, witte bonen in tomatensaus, doperwtjes, sperziebonen en doperwt/wortel. Chips. Conimex ketjap manis. Knorr visbouillon, aromat en vleesjus. Kesbeke zilveruitjes en augurken. Consenza rijstwafels en AH pindakaas.

Een woordvoerder merkt nog op dat het assortiment doorlopend aan verandering onderhevig is en bovenstaande informatie gedateerd kan raken.

sterren Gepubliceerd: woensdag 21-07-2010 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Marloes
    26-07-2010 09:44

    Vaak is het zo dat natriumarme producten extra veel kalium bevatten. Voor dialysepatienten is dat wel iets om op te letten.

  • Andries Greiner, Lelystad
    25-07-2010 19:13

    Direct wezen kijken, het is winst, maar de tomatenketchup bevat per 100 g 0,57 gram natrium, bij Olacy is dat 0,67 gram. Miniem verschil.
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier