Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Vakantiedialysecentrum in vakantiepark Eemhof feestelijk geopend

Door Jeroen van Setten 

Henk Leebeek (86) verricht de officiŽle
openingshandeling. Uiterst links Ria de
Kleijn.†Foto: Frank Noordanus,
Meander Medisch Centrum

Onder het toeziend oog van een groot aantal genodigden, waaronder de burgemeester van Zeewolde†en de voorzitter van de raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum, opende de allereerste patiŽnt een wel bijzonder fraai gelegen dialysecentrum. Het vakantiedialysecentrum van Meander Medisch Centrum in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde is helemaal gericht op vakantiedialyse. En het uitzicht is er schitterend.†

Op de boulevard langs de jachthaven, de 'Marina', van het vakantiepark De Eemhof in Zeewolde ligt onopvallend tussen winkels en restaurants een brandnieuw compact vakantiedialysecentrum. Het centrum is onderdeel van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, dat ook een dependance in Harderwijk heeft. Het is een van de 'ideetjes' van dialysemanager Ria de Kleijn en nefroloog Chris Hagen. Samen met de broers Jaap en Willem Zijl die hun jachthaven verder wilden ontwikkelen, stortten zij zich in het avontuur dat het opzetten van zo'n centrum nu eenmaal is. Met een resultaat dat er zijn mag.

Foto: Frank Noordanus

Een mooie lichte ruimte met uitzicht over de jachthaven voor grote en verderop kleinere schepen biedt plaats aan maximaal zes dialysepatiŽnten tegelijkertijd. 'Feel good', zoals nefroloog Hagen het verwoordt, is een speerpunt van het concept van deze Marina. De appartementen ademen een mediterrane sfeer, een sfeer van ontspanning. Hagen en De Kleijn wilden met dit centrum dat gevoel ook bereikbaar maken voor dialysepatiŽnten. En het ziet ernaar uit dat ze dat gelukt is.

De initiatiefnemers toasten op
het succes†Foto: Frank Noordanus

Op dit moment zijn er twee dialyseplaatsen beschikbaar. Bij voldoende vraag kan dat worden uitgebreid tot zes. Het is de bedoeling dat patiŽnten echt vakantie hebben en dus ook flexibel met hun dialysetijden om kunnen gaan. Dialyseren kan al vanaf 8 uur 's ochtends. Na bijvoorbeeld een dag op het water kan aansluiten†om half zes 's avonds ook. Alles in overleg.

Voor alle informatie over de mogelijkheden en het maken van afspraken kunt u rechtstreeks contact opnemen met het dialysecentrum van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort op 033 Ė 850 2555.

sterren Gepubliceerd: donderdag 07-06-2012 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Heerkens, Castricum
    26-08-2012 22:54

    En nu op naar ook nachtelijke dialyse vakantie om dat aan te bieden op vakantiepark de Eemhof.

    De vraag naar nachtelijke dialyse neemt toe ook op vakantie. zeker voor patienten die langdurig dialysepatient zijn en niet meer getransplanteerd kunnen worden en dus puur afhankelijk zijn geworden van heamodialyse en dat de UF rate per uur overdag niet meer haalbaar is om in hele korte tijd in van 4 uur te veel belasting geeft aan het lichaam, hart etc. met vele narigheid van dien zoals beroerd/katers na de dialyse.
Dialyse buiten Europa per 2017 mogelijk onverzekerbaar

Het kabinet wil zorgkosten buiten Europa niet meer laten vergoeden via het basispakket. Dat geldt ook voor dialyse. De maatregel, die moet ingaan per 2017, is verwerkt in een wetsvoorstel dat naar de Raad van State is gestuurd voor advies. Het schrappen van de zogenaamde werelddekking levert een geraamde besparing op van 60 miljoen euro per jaar.

Het wetsvoorstel wordt pas openbaar als het naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het Ministerie van VWS meldt desgevraagd al dat het voorstel niet voorziet in uitzonderingen voor mensen die buiten Europa op dialyse zijn aangewezen, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek.

Dat is een hard gelag voor nierpatiënten van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De maatregel is wél op hen van toepassing, hoewel het schrappen van werelddekking voor dialyse geen cent oplevert. Integendeel, het kost alleen maar geld. Verblijft een patiënt immers in het buitenland, dan dialyseert hij tegen het daar geldende tarief, en dat is vrijwel altijd lager dan de hoge prijs die in Nederland geldt voor dialysebehandelingen.

Lees meer »

Naar Turkije en de nefroloog spreekt je aan in het Nederlands »

Het is een heel geregel en gedoe, maar veel (hemo)dialysepatiënten hebben het ervoor over. Ze willen net als heel veel anderen op vakantie. En dan vaak het liefst naar een zonnig oord. Als ze kiezen voor een vakantie in de Turkse badplaats Antalya, kunnen ze voor hun dialyse terecht in een centrum met een bijzondere attractie: een Nederlands sprekende, in Groningen en Amsterdam opgeleide, Turkse nefroloog.

Lees meer »

NVN Vakantiebeurs 2.0 »

Op 25 januari 2014 organiseert de NVN weer een Vakantiebeurs voor dialysepatiënten, getransplanteerden, en iedereen die samen met een nierpatiënt op vakantie gaat. Een dag vol inspirerende ideeën en ervaringen van dialyserende vakantiegangers, workshops, informatie, en een prijsvraag waarbij vakantietrips te winnen zijn. Een geweldige dag om alvast een beetje in de stemming te komen voor het vakantieseizoen 2014! Voor leden is deze dag gratis.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier